5 gode grunde til at bruge sabbatåret på en jordomrejse

1165
shutterstock_302252372

 

Af  Student.dk

 

5 gode grunde til at bruge sabbatåret på en jordomrejse

Din familie forstår garanteret ikke, hvorfor du så gerne vil ud at rejse, vel? Du er måske også selv lidt i tvivl om, hvor god en idé det egentlig er? Om det er det ene eller det andet, eller begge dele, så læs her 5 gode grunde til, at en jordomrejse er en virkelig fed ide!

1. Du oplever personlig udvikling

Uanset om du rejser på egen hånd eller med en ven, så vil du havne i helt uvante situationer, hvor du får prøvet dig selv af. Der vil være vildt mange nye ting der skal tages stilling til, og der er ingen kære mor der gør det for dig. Den sædvanlige tvivl om, hvorvidt du skal du skal spille FIFA eller GTA afløses af større og federe beslutninger, som f.eks. hvilket land du skal rejse til, hvor du skal bo og hvad du vil opleve. Når du på den måde bliver hevet ud af din komfortzone, og kommer til at stå på egne ben, vil du opleve en vild personlig udvikling.

2. Du får naturoplevelser du kun troede fandtes på film

Der er dejligt i Danmark, men helt ærligt, så er det begrænset, hvor spændende granskove, vindmølleparker og Himmelbjerget er. Med en jordomrejse kan du opleve lige den slags natur du har lyst til: regnskovene i Sydamerika, nationalparker i Afrika eller fantastiske bjergkæder i Asien –der noget for enhver smag! Har du det på samme måde med det danske dyreliv, som med den danske natur, og er du træt af, at den mest eksotiske dyreoplevelse herhjemme i mange år var, da en ulv fik forvildet sig op til Jylland, så er det endnu en grund til at tage ud at rejse. Tag til Afrika og se løver, svøm med delfiner i Australien eller mød de store Grizzlybjørne i Alaska – uanset hvor du beslutter dig for at tage hen, så venter der en unik dyreoplevelse!

shutterstock_104079719

3. Du får lækre smagsoplevelser

Udover de store natur- og dyreoplevelser, så er en tur rundt i verden også en fantastisk måde at please din indre gourmet på. For selvfølgelig findes der dygtige kokke herhjemme, ingen tvivl om det, men uanset hvad, så smager sushi bedre i Japan, tortillas bedre i Mexico og pasta bedre i Italien. Med madoplevelserne får du også et ordentligt skud kultur indenbords; en bid af den lokale mad er nemlig en bid af den lokale kultur.

4. Du lærer nye kulturer og sprog at kende

På din rejse jorden rundt, vil du unægteligt møde en masse mennesker på din vej – og gudskelov for det! Mødet med de lokale vil nemlig med garanti udvide din kulturelle horisont. Du vil komme til at få et helt unikt indblik i, hvordan man lever i Asien, Sydamerika eller hvor du nu ender med at tage hen. Det vil være oplevelser og viden du ikke kan læse eller google dig til. Samtidig vil andre menneskers spørgsmål til, hvordan Danmark er, få dig til at reflektere over hvor du kommer fra og du vil måske pludselig værdsætte ting, du ellers har taget for givet.

Du får også muligheden for enten at lære et nyt sprog, eller finpudse et du kan i forvejen. Tager du til Sydamerika, får du en fantastisk mulighed for at forbedre dit gymnasiespansk, eller du kan tage til Kina og lære nogle gloser på mandarin.

5. Du får en pause fra skolen

Når gymnasiet er slut, har du gået i skole i 13 år! Og dine forældre forstår stadig ikke, at du er skoletræt? Med en jordomrejse får du en tiltrængt pause fra lektier, læsning og lærere. Selvom det kan være hårdt at rejse rundt, så får du ladet batterierne op, og måske også fundet motivationen til at finde ud af, hvad der skal ske med dig i fremtiden.

Del