5 RÅD TIL DIT CV

994
pexels-photo-164642

5 RÅD TIL DIT CV

 

Brainstorm dig selv

Sæt dig med et blankt stykke papir og skriv alt ned om dig selv. Og det er virkelig ALT! Uanset om du har været fodboldtræner eller været frivillig i en genbrugsbutik, så siger det noget om, hvem du er som person. Når du har fået alt ned på skrift, kan du efterfølgende sortere i det, og beholde det der tegner det bedste billede af dig.

Uddyb dine erfaringer

Næste skridt er at uddybe, hvilke arbejdsopgaver du har haft, og hvad du har fået ud af de ting du har lavet. Har du gået med aviser, kan du f.eks. fremhæve, at du har lært at arbejde selvstændigt og koordinere cykelruten, så avisomdelingen bliver mest mulig effektiv. Har du rejst rundt i Asien, så kan du skrive, at det har udviklet dig på det personlige plan. Det handler om at vinkle erfaringen rigtigt.

Målret dit CV

Det er en god ide at skrive dit CV ud fra, hvor du søger job. Søger du en stilling som pædagogmedhjælper, så er det megavigtigt at få med, at du har været ungdomstræner i en sportsklub.

Brug andres øjne

Som udgangspunkt er det altid godt at få andre til at læse sine ting igennem. Man ser sig hurtigt blind på det man selv skriver, og der kan derfor nemt komme til at gemme sig åndssvage stavefejl. Brug derfor dine venner og familie, både til at se dit CV igennem for stavefejl, men også til at tilføje egenskaber ved dig selv, som du måske havde overset.

Husk et godt billede

Få et billede på dit CV. På den måde bliver du til et ægte menneske, når din kommende arbejdsgiver læser din ansøgning. Men husk for guds skyld ikke at bruge billedet fra sidste fredagsbar! Billedet skal være ordentligt og i god kvalitet.

Del