5 gode råd hvis du skal starte på ny skole

1314
scott-webb-270034

 

Af  Student.dk

 

1. Husk på, at det er naturligt at være nervøs

Nervøsitet er helt almindeligt. Det, du kan mærke, er kroppen, som forbereder sig på at skulle yde en ekstra indsats. Den tjekker, om der er potentiel fare på færde og gør sig klar til at handle. Så når du mærker nervøsiteten, så husk at det er din ven, som bare gerne vil passe på dig. Den forbereder dig på, hvad der skal ske.

2. Husk at de andre sikkert har det lige som dig

Nogle gange, når man bliver rigtig nervøs, kan det være svært at sætte sig i andres sted. Man er så optaget af sine egne følelser, at man slet ikke opdager, at andre kan have det lige sådan. Prøv at lægge mærke til, hvordan de andre ser ud. Om der måske er nogen, som er endnu mere nervøs end dig..

3. Du får naturoplevelser du kun troede fandtes på film

Du kan faktisk beslutte dig for, hvad du vil gøre, så det er ikke er din nervøsitet, der bestemmer. Når du nu ved, at de andre måske også er spændte og lidt nervøse, så kan du beslutte at smile og sige hej.

4. Smilet er den korteste vej mellem to mennesker

Et smil kan få næsten hvem som helst til at tø op. Det er meget svært at lade være med at smile tilbage og sige hej, hvis man bliver mødt positivt. Så beslut dig for at være den, som siger hej. Jeg er sikker på, at der er en, som smiler tilbage.

4. Det er normalt at føle sig lidt ensom i starten

Husk på, at venskaber ikke altid kommer af sig selv. Det tager tid at bygge nye venskaber op, som holder i længden. Hold fast i den du er, og følg ikke bare strømmen for at blive populær. I starten vil du måske føle dig alene, men hvis du gør en indsats, vil du måske hurtigt få nogle at snakke med.

Del