Aalborg Sportshøjskole

2049

Kan du lide at udfordre dig selv, og skabe venner for livet samtidigt?

Aalborg Sporthøjskole er førende indenfor sport, idræt og sundhed. Vores rammer skaber en unik atmosfære, og år efter år har oplever vi skabelsen af endnu et fantastisk sammenhold.

Send os dit navn og mail, så kan vi invitere dig til vores informationsmøde

Mød nye mennesker

Er du bare glad for sport eller træning, eller vil du være træner – måske endda på højeste niveau?

Aalborg Sportshøjskole er højskolen hvor du bliver dygtig til det du laver OG hvor du får masser af venner og fantastiske oplevelser. På Aalborg Sportshøjskole er vi gode til at se udviklingspotentialet i alle vore elever. Vi tager dig der hvor du er, og flytter dig så langt som muligt rent fagligt. Vi hjælper dig med at få realiseret DINE drømme. Både når du er elev og i forhold til det liv du skal leve bagefter. Vi har fokus på både din faglighed og din personlighed – og hjælper dig med at få styr på din fremtid!

Vi er kendt for at have et højt fagligt niveau i vores undervisning, men du kan gå her uanset hvor dygtig du er i forvejen.

Du skal tage på højskole hos os, hvis du vil blive dygtig og få venner for livet, og hvis du er til sport, træning, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem. Du kan deltage i noget fra tidlig morgen til sen aften. Vi skal nok udfordre dig, og vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til eleverne. Det er elevernes højskole, og eleverne er medspillere på deres eget ophold.

Vi har nogle af landets bedste faciliteter, har adgang til at se topidræt i alle sportsgrene og er privilegerede af at ligge inde midt i en storby – fem minutters gang fra gågaden.

Fag

På Aalborg Sportshøjskole kan du vælge mellem følgende fag
CrossFit
eSport
Falck forbedrende linje
Fitness personlig træner
Fitnessholdinstruktør
Håndbold
Løbelinjen
Målrettet træning
Outdoor
Outdoor leader
Politi forberedende linje
Ridning
Specialoperationsstyrkerne (forberedende til Jægerkorpset og Frømandskorpset)
Skilinje
Klatring
Styrketræning
Teambuilding

Derudover kan du vælge mellem 4 elitetræneruddannelser som
Fitnessinstruktør og personlig træner
Håndboldtræner
Ridetræner
Personlig træner i styrketræner og fysiske træning

Fællesskab

Det særlige ved højskolen er det forpligtende fællesskab. Vi lever sammen døgnet rundt, og der er ikke mange muligheder for at udfolde sit privatliv. Højskoleeleverne bor i lejligheder, 3 eller 4 sammen, og du vil møde unge fra andre dele af Danmark og Norden. Men bare rolig, de er lige så tossede med sport som du er, så det skal nok blive interessant 
 

Om Aalborg Sporgshøjskole


Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. 
 
Vi er gode til at se udviklingspotentialet i alle vore elever og kursister og hjælpe dem til at få realiseret deres drømme. Elever fra Aalborg Sportshøjskole er fagligt og personligt godt kvalificeret og har kompetence til at møde studier, erhvervslivet, idrætslivet og den globaliserede verden. De lærer at tage ansvar for såvel egen situation som fællesskabet og oplever, at de kan gøre en forskel for sig selv og andre efter opholdet på skolen.  
 
Vi er kendt for at have et højt fagligt niveau i vores undervisning, som understøttes af et sundt og proaktivt miljø på skolen. Der er stor åbenhed omkring læring og vores ressourcestærke medarbejdere kan hjælpe eleverne med såvel den faglige som personlige udvikling.  
 
Aalborg Sportshøjskole er en demokratisk skole med et bredt idrætspolitisk engagement, hvor der er sammenhæng mellem undervisning og skolen som helhed. For os kan begreberne idræt, sport og sundhed ikke adskilles fra etik, moral og almen dannelse.  
 
Højskolen har fine og attraktive skolebygninger og elevboliger med adgang til attraktive faciliteter samt gode uddannelses-, idrætslige og kulturelle muligheder i nærområdet. Vi har i samarbejde med specialforbundene og Danmarks Idrætsforbund landets bedste træneruddannelser i en række idrætsgrene. 
 
Vi bor midt i byen, lige overfor Aalborg Stadion, hvor vi i undervisningen benytter Stadionhallerne. Det betyder, at vi lever tæt sammen med andre, og det bevirker, at vi må udvise tolerance og smidighed overfor hinanden, men også at vi gensidigt får inspiration og oplevelser. Skolens placering gør også, at der inden for en lille radius er mange forskellige idrætsforeninger, som giver dig store muligheder for aktiv udfoldelse i din fritid. 

Nicolaj Thomsen, politilinjen

>> Jeg startede på Aalborg Sportshøjskole i starten af 2016, fordi jeg gerne ville have bedre styr på mit dansk. Tanken om at gå i gang med det selv kom til mig hele tiden, men jeg fik aldrig gjort noget ved det. Jeg havde brug for hjælp til at komme i gang og få ordentlig styr på det hele.

Og styr på det kom der. Ikke kun med dansk, men jeg blev også klædt godt på til de andre prøver ved politiets optagelsesprøver. Jeg hævede mit fysiske gennemsnit fra 7,2 til lidt over 11 på de første 3 måneder. Hård træning med de andre fra Politilinjen og hjælp fra min personlige træner gav gode resultater og en stor motivation til at give den max gas.

Jeg kan kraftigt anbefalde Aalborg Sportshøjskole, og især politilinjen til andre som har drømmen om at komme ind til politiet. Vejen mod drømmen er nemmere og sjovere, når man er flere om det. << Nicolaj Thomsen – Bestået og optaget på politiskolen

Camilla Kur, Styrketræneruddannelsen

>> Jeg har altid interesseret mig for styrketræning og da jeg så at jeg kunne tage uddannelsen på Aalborg Sportshøjskole, var jeg ikke et sekund i tvivl, selvom det betød jeg skulle skifte min fodboldklub Brøndby ud med rivalerne fra Fortuna Hjørring. Alle ændringer jeg tog det år, har jeg ikke et sekund fortrudt! Jeg har fået så meget med fra min ophold på SPH både fagligt, fysisk, mentalt og ikke mindst socialt.

Efter endt ophold følte jeg mig rustet og selvsikker nok til at springe direkte ud i det og startede så allerede lige efter med mine egne hold. Jeg har lært utrolig meget om mig selv, min krop og fagligt i den periode.

SPH året var på mange måder et fantastisk år for mig. Hårdt men godt  Selvom jeg var på Styrkelinjen, så fik jeg en hel del andet med mig. Fx kan jeg lægge både coach og Kettlebell instruktør på cv’et, var på mindfulnesshold, foto sidefag mm. Disse ekstra fag har jeg fundet meget interessante, da det er en fantastisk mulighed for at snuse lidt rundt og finde ud af, hvad der ellers vækker ens interesse. Udover det så er jeg meget taknemmelig for de mange mange sjove og gode aktiviteter skolen arrangerede, samt den atmosfære lærerne skabte. Fritiden uden den energi fra dem havde ikke været det samme. Alt i alt et fantastisk år med en masse nye bekendtskaber som jeg aldrig ville have været foruden!

Marianne Møller Jensen outdoor leader 

>> Et år på Aalborg Sportshøjskole er nu gået, hvor jeg har fået mulighed for at fordybe mig i det jeg brænder allermest for! Jeg kan nu kalde mig kajakinstruktør, kanoinstruktør, klatreinstruktør, mountainbikeinstruktør, windsurfinstruktør, SUP-instruktør, skiinstruktør og raftingguide. Herudover er jeg også blevet uddannet rejseleder, har gennemført DIF’s proaktivistuddannelse, taget DIF’ coachinguddannelse og blevet løbetræner. Jeg føler mig beæret over de dygtige, engagerede og sjove mennesker jeg har mødt på min vej og de nye venskaber jeg har fået mig!

Indlæg fra Aalborg Sportshøjskole

Følg med i hvad der sker på Aalborg Sportshøjskole. Her er de seneste indlæg fra Aalborg Sportshøjskole på STUDENT.DK

Aalborg Sportshøjskole Infomøder

Aalborg Sportshøjskole har en række åbent hus arrangementer hvert år. Her har du mulighed for, at møde vores lærere og elever samt, at få et kig...
Del