Lynguide til et fedt sabbatår, der betaler sig selv

1047

VIDSTE DU AT?

  • Med et EBS kursus kan man rejse verden rundt uden ekstra omkostninger.
  • EBS har siden 1999 uddannet mere end 50.000 bartendere.
  • Det er den førende bartenderskole med over 25 skoler rundt om i verden.
  • Efter EBS kurset bliver man optaget i verdens største database for barjobs online: matchstaff.com

Intro

Er du typen der vil opleve verden, og ikke gider spilde det meste af dit sabbatår på at spare op, så er arbejde i udlandet den perfekte løsning. Faktisk, så er det en meget sjovere måde at rejse rundt på.
Et job i udlandet er så meget mere end et helt almindeligt job herhjemme. Du oplever en unik del af den lokale kultur samtidig med, at du ikke bruger noget af din opsparing, da din løn dækker både kost og logi.

Det er lettere end man tror, hvis man vælger en fleksibel branche at arbejde i. Du kan rejse rundt fra sted til sted med gode jobmuligheder i Sydeuropa, Asien over Australien og endda USA og Caribien.

Rejs med restaurationsbranchen

Den mest fleksible branche, som rejsende, er restaurationsbranchen, og vil typisk være et arbejde som bartender eller tjener. Det er faktisk også den sjoveste og bedst lønnede branche. Du møder så mange lokale og rejsende mennesker både i – og udenfor arbejdet, og når du er blevet træt af ét sted, så tager du bare videre.

Det kan Laura Lokdam snakke med om. Hun tog et bartender kursus på European Bartender School og bagefter var hun klar til at rejse ud i verden. Først tog hun en sæson som bartender i Val Thorens i Frankrig, og hun er ikke færdig endnu.

Det gode ved at arbejde i restaurationsbranchen er, at den aldrig stopper. Du kan altid tage et halvt år eller måske bare 2 måneder ud af kalenderen til at rejse og arbejde.

”Det er meget lettere end man tror. Man skal bare have et lynkursus i bartending og så er man “good to go” med sit bartender certifikat. Og selve kurset er jo en oplevelse i sig selv – jeg tog det i Grækenland sammen med en masse andre unge fra hele verden. Det gav mig blod på tanden – og jeg er ikke færdig med at rejse og arbejde som bartender endnu.”

Laura Lokdam – Århus

Få et rejse-sikkerhedsnet

Den sikreste måde at rejse via restaurationsbranchen på, er ved at tage et bartenderkursus på European Bartender School (EBS). Med et EBS certifikat er du så godt som sikker på et job, fordi certifikatet er velkendt verden over.  Lige fra strandbarer, hotelbarer og sæsondiskoteker på feriestederne – over til mere fancy cocktailbarer eller restauranter i storbyerne, er blandt de mest populære arbejdssteder hos EBS eleverne. Prøv et eksotisk eventyr på et krydstogtskib i det caribiske ø-hav, som også er muligt med et EBS certifikatet, fordi uddannelsen er så kendt i branchen, at mange internationale arbejdsgivere kun benytter EBS elever.

picofgirl2

Daniella Hitchen-Straver
Seven Seas Group – HR recruiter
Miami, The Caribbean, South Europe

”Vi bruger kun EBS personale i barerne på vores krydstogtskibe, fordi vi ved at det er servicemindede mennesker med en god og solid bartender uddannelse. Og eleverne er glade for at rejse og arbejde under ordnede forhold i Caribien med god løn, så vi giver ligesom noget igen – vi er ligesom en lille familie.”

EBS er også den eneste bartenderskole, som har deres egen jobbank til deres elever. Når du er færdig med et lynkurset på EBS, får du automatisk en profil på matchstaff.com, hvor bar ejere og arbejdsgivere verden over søger og finder deres bar personale.

Rejsen starter allerede på skolen

Der findes adskillige bartenderskoler i udlandet – og hvis du vil starte dit eventyr med en rejse, så kan det helt klart anbefales at tage på bartenderskole i udlandet. Men sørg for at vælge en bartenderskole, som er respekteret og velkendt i branchen. Ellers risikerer du at deltage i et kursus, der ikke er respekteret som uddannelse og derfor står uden muligheder for jobs og rejser bagefter.

På EBS er selve skoleopholdet en oplevelse for livet i sig selv. Man møder så mange mennesker der har samme planer som dig selv – og ofte rejser man rundt sammen bagefter, hvis man har lyst til det.

Det er sjovt for Jeppe, når han ude i branchen og møder mange af de elever han selv har uddannet. De er alle enige om at det var godt de gjorde det “Det er uanset om de er bartendere på fuldtid i dag eller kommet videre med deres liv eller om de har været ude at rejse eller blevet herhjemme – så er de enige om at de ikke ville have været foruden.” siger Jeppe.

”Man får virkelig venner for livet på sådan et bartenderskole ophold. Der er en masse man skal lære sammen – og det har vi 4 uger til, så vi gør det på en rigtig sjov måde”, fortæller Jeppe Nothlev, uddannelsesleder på EBS i København.

Man behøver ikke tage på bartenderskole herhjemme. EBS har bartenderskoler i det meste af verden. Fra over-there i New York til Barcelona, London eller Sydney i Australien.

”Det er nemmere end man tror, for kurset er nøjagtig det samme alle steder, så man skal bare beslutte om man vil starte eventyret ude eller hjemme”, siger Jeppe Nothlev.

Ebbe Nothlev
Instruktør

Social liv og  uddannelse

Mange mener at restauraionsbranchen ikke er andet end fis og ballade blandet med fulde mennesker der brokker sig over dårlig service. Det er ganske usandt – branchen er så meget mere farverig og alsidig end mange andre brancher fordi man møder så mange forskellige mennesker og får masser af oplevelser som man ikke får andre steder.

Et arbejde i restaurationsbranchen er et rigtig fedt supplement til et seriøst studie eller arbejde, både fordi lønnen er bedre end de fleste andre studiejobs, men mest fordi arbejdet er så socialt. Man lærer en masse om at netværke og samarbejde, som man ikke lærer på et studie eller med sine studiekammerater. Plus at man så får en masse gode venner!

”Man får virkelig brændt en masse oplevelser af, uanset om man arbejder herhjemme eller i udlandet”, mener Michelle Hjorth. Efter hendes ophold på EBS i Spanien fik hun hurtigt et arbejde på Cocktailbaren Ofelia I København, som ligger i Det kongelige Skuespillerhus.

Jeg kom fra Langeland og flyttede til storbyen og begyndte på et studie et år senere”, siger Michelle. ”I dag er jeg uddannet Cand. Merc. i HR og ledelse og har fået et arbejde hos Mærsk.”

”Jeg kunne ikke have gjort det uden mit arbejde som bartender, som gav mig alt det sociale jeg havde brug for ved siden af mit ”seriøse” ungdomsliv”, fortæller Michelle.

Det bartending har lært Michelle om mennekser, networking og ikke mindst at samarbejde med alle slags mennesker, mener hun ikke at noget studie ville have givet hende. ”Man kan sige at det er bartending der har ført mig dertil hvor jeg er i dag på det sociale, menneskelige og professionelle plan”, siger Michelle Hjort.

”Og så er et arbejde som bartender det fedeste studiejob du kan forestille dig. Du møder så mange mennesker i den branche. – og mange af dem er mine tætte venner i dag” griner Michelle. ”Jeg ville ikke have været foruden – bestemt ikke”.

Vil du også stifte bekendtskab med branchen og arbejde som bartender? Så se mere på bartenderskolen.dk

ikkeebbe

Michelle Hjort
Student

Del